Cyklist Tourspel

Wat zou het gezelligste Eindhovense wielercafé zijn zonder een eigen Tourspel. Leuk om de Tour op een lokaal niveau mee te beleven en je kennis en/of voorspellende gaven direct te meten met je fietsmaten, vrienden, familie, bekenden en andere fiets en Tour de France liefhebbers. Vandaar dat we dit jaar een groots Tourspel organiseren met mooie dagprijzen ter waarde van ca. € 50,= en prachtige prijzen voor het eindklassement. Naast deze mooie prijzen is er natuurlijk eeuwige roem te verdienen met als klap op de vuurpijl dat jouw naam vereeuwigd wordt op de speciale ‘Cyklist Tourspel Bokaal’!

De uiteindelijke opbrengst van Het Tourspel wordt verdeeld onder twee goede doelen, ‘Het Jeugdfonds Sport Brabant’ en de Eindhovense organisatie ‘ALS het licht uit gaat’

 • Het Jeugdfonds Sport Brabant geeft kinderen tussen 4 en 18 jaar de mogelijkheid om te sporten. Dit geldt voor de kinderen die uit gezinnen komen die zelf niet genoeg geld hebben om de contributie en sportkleding te betalen.
 • De organisatie “ALS het licht uit gaat” stelt zich als doel een spectaculaire avond-MTB tocht te organiseren en een groot aantal mountainbikers bewust te maken wat de ziekte ALS omhelst. De opbrengst gaat voor 100% naar onderzoeken voor ALS.

Cyklist Tourcafé

Gedurende de Tour organiseren we 2 keer een Tourcafé met gasten uit de wielerwereld, te denken valt aan Jacques Hanegraaf, Rudy Pevenage, John van Ierland, Pim Ligthart en Michel Cornellise en meer!

Openingstijden

Maandag: Gesloten*
Dinsdag: 09.00 – 18:00*
Woensdag: 09.00 – 23.00*
Donderdag: 09.00 – 23:00*
Vrijdag: 09.00 – 23:00*
Zaterdag: 09.00 – 23:00*
Zondag: 09.00 – 23:00*

*Iets te organiseren? Dat kan!
Buiten reguliere openingstijden graag op afspraak

Daguitslag
20 september 2020

Deelnemer
1. Snelle Saar
2. Harry Loeffen
3. Tini Boer
4. Tim van Beelen
5. Bas Peeters
6. Nick Willems
7. Jeffrey Pals I
8. Hetty van Hoof
9. Roger Bekkenk
10. De Corniekers

Score
49 punten
47 punten
42 punten
41 punten
40 punten
36 punten
36 punten
36 punten
36 punten
35 punten

Algemeen klassement
Cyklist Tourspel

Deelnemer
1. Tim van Beelen
2. Koen Bloks II
3. Bas Peeters
4. Nick Willems
5. Koen Bloks I
6. Harry Loeffen
7. Koen Bloks III
8. Jeffrey Pals I
9. Daan Loeffen
10. Stan Rutten

Score
549 punten
548 punten
538 punten
533 punten
530 punten
527 punten
523 punten
510 punten
508 punten
508 punten

Cyklist Tourspel

Uitleg van het spel

 • De bedoeling is om vijftien renners te selecteren van wie je verwacht dat die het vaakst bij de eerste tien in een etappe zullen eindigen.
 • Ook moet je raden wie de gele trui, de groene trui en de bolletjestrui gaan winnen, hier zijn extra punten mee te verdienen.
 • Deelnameformulier is in de weken voorafgaand van de start op te halen en in te leveren bij de bar van Cyklist of via onze website te downloaden.
 • Inschrijfformulieren graag invullen met namen en rugnummers van de renners. Definitieve startnummers vind je in de week voordat de Tour de France start (waarschijnlijk vanaf 27 of 28 augustus). Formulieren die eerder ingeleverd worden (zonder rugnummers) worden door ons voorzien van rugnummers.
 • Je mag met meerdere teams meedoen (geef je team wel een onderscheidende naam mee!)
 • Vallen er voor of tijdens de Tour renners uit, wordt je team niet veranderd of aangevuld met reserve renners.
 • Worden er renners betrapt op doping of om een andere reden uit de Tour gezet, blijven zijn tot dan toe behaalde punten gewoon geldig.
 • Jouw renners behalen dagelijks punten met de rituitslag (we houden de officiële uitslag aan van NOS teletekst en/of www.letour.fr een uur na de aankomst van de winnaar van de dag etappe) en deze punten worden opgeteld voor het eindklassement.
 • We publiceren vanaf zondag 30 augustus (dus na de tweede etappe) het dag- en het algemeen klassement op onze site. Tevens zullen we er op onze socials aandacht aan besteden.
 • Bij een gelijke stand in het dagklassement of bij het eindklassement wordt er geloot.
 • Mocht er onverhoopt een vroegtijdig einde aan de Tour de France komen, te denken valt aan corona, gele hesjes of stakende boeren, dan beschouwen we de stand op het moment van afbreken als de eindstand.
 • Voorziet het regelement ergens niet in, dan beslist de Tourspel commissie.

PUNTENTELLING

1e plaats 15 punten, 2e plaats 12 punten, 3e plaats 10 punten, 4e plaats 7 punten, 5e plaats 6 punten, 6e plaats 5 punten, 7e plaats 4 punten, 8e plaats 3 punten, 9e plaats 2 punten en 10e plaats 1 punt.

Extra punten voor de eindklassementen: Gele Trui 30 punten, Groene Trui 20 punten, Bolletjestrui 10 punten. Bonus wanneer alle truien goed zijn geraden 25 punten.

 

KOSTEN EN DEELNEMEN

Deelname is € 15,= per ploeg.

 • Het inschrijfformulier kan tot zaterdag 29 augustus 2020 tot 12.00 uur worden ingeleverd bij Wielercafé Cyklist, met een contante of pinbetaling. Na dit tijdstip worden er geen aanmeldingen meer geaccepteerd.
 • Digitaal inschrijven kan tot zaterdag 29 augustus 2020 tot 12.00 uur naar info@cyklist.nl met als onderwerp titel Tourspel en 1 ploeg per mail, dat hoeft niet perse het deelnameformulier te zijn, maar graag wel duidelijk met rugnummers en namen van de renners. Datum en tijdstip van verzending zijn leidend. Betalingen per overschrijving dienen uiterlijk 31 augustus 23:59 uur op onze bankrekening NL96 ABNA 0833113402 bijgeschreven te zijn o.v.v. Tourdeelname en deelnemersnaam tnv cyklist.
 • Uiteindelijke opbrengst gaat fiftyfifty naar twee goede doelen, ‘Het Jeugdfonds Sport Brabant’ en de Eindhovense ‘Stichting ALS het licht uitgaat’.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking van de 20 dagprijzen en de eerste 20 van het eindklassement, vindt plaats op maandag 21 september 2020 in Wielercafé Cyklist. We zijn dan om 17:00 uur geopend voor de eters en vanaf ca. 19:00 uur begint het feestje! Naast eerder genoemde prijzen hebben we ook speciale prijzen voor de nummers 250, 500 en de rode lantaarndrager!

Scroll naar top
X